• Wermundsen Oy kasvaa kohisten: Ostaa enemmistöosuuden Kovartek Oy:n osakekannasta

Wermundsen Oy kasvattaa markkinaosuuttaan pitkän tähtäimen tavoitteiden mukaisesti hankkimalla enemmistöosuuden Kovartek Oy:n osakekannasta 18.3.2022 toteutetussa järjestelyssä. Wermundsen-konserni on Suomen johtava tekniikan ja elintarvikealan huippu, joka kasvattaa asiantuntijuuttaan ja toimintaansa laajasti ja menestyksekkäästi eri toimialoilla. “Kannattava kasvu, niin orgaanisesti kuin yritysostojen kautta, on strategiamme ytimessä”, toteaa Wermundsen-konsernin hallituksen puheenjohtaja Juha Wermundsén tyytyväisenä.

Kaupan myötä Kovartek jatkaa Wermundsen Oy:n itsenäisenä tytäryhtiönä, edustaen useita merkittäviä kansainvälisiä päämiehiä. Kovartekin perustaja Petri Koponen jatkaa yhtiön toimitusjohtajana ja vähemmistöomistajana. ”Päätös järjestelystä oli viimekädessä helppo, koska henkilökemiat uusien kumppaneiden kanssa toimivat hyvin ja Wermundsen konsernissa vallitsee sama positiivinen tekemisen meininki, kuin mihin Kovartekillakin on totuttu. Uusilla leveämmillä hartioilla pystymme tarjoamaan entistäkin täydellisempiä kokonaisuuksia ja ratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin”, sanoo Petri Koponen.

Kovartek Oy on vuonna 2004 perustettu yritys, jonka tuotevalikoima keskittyy teollisuuden instrumentointituotteisiin, kuten venttiileihin, painemittareihin ja putkiliittimiin. Lisäksi Kovartek Oy:n tukijalkana on kemikaaliputkistoihin tarvittavat venttiilit ja putkenosat muovimateriaaleista. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2021 reilut 1,2 miljoonaa euroa. Yhtiön toimitilat ja varasto sijaitsevat Vantaalla.

 

Wermundsen Oy on tekniseen tukkukauppaan keskittynyt konserni, jonka liikevaihto oli vuonna 2021 noin 30 miljoonaa euroa. Konserniin kuuluu kolme yhtiötä: Wexon, Solotop ja Gistele, jotka ovat markkinajohtajia jokainen omilla liikealueillaan.